Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κολπική μαρμαρυγή: αιτίες και παράγοντες κινδύνου

Όπως έχουμε δει, μια αρρυθμία ως η μαρμαρυγή Atrial, η οποία έχει προέλευση «ηλεκτρική», μπορεί να έχει διαφορετικούς παράγοντες κινδύνου που σύντομα θα εξερευνήσουμε. Αλλά πριν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς, ποτέ, στην καρδιά σας, μπορεί να προκαλέσει αυτήν την ανωμαλία του καρδιακού παλμού.

Σε γενικές γραμμές, οι συσπάσεις της μυϊκής καρδιάς , προκαλούνται από τον κόμβο sinoatrial , ο οποίος βρίσκεται ακριβώς στο κόλπο, δεξιά και ότι λειτουργεί ως γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας χάρη στα εξαιρετικά εξειδικευμένα κύτταρα. Μέσω αυτής της ισχύος της μονάδας ελέγχου, ο κόλπος του ρυθμού μας (από κόλπο, στήθος, ακριβώς) προχωρά σύμφωνα με σταθερή συχνότητα αλλά ελαστική .

Έχοντας υποστεί καρδιακές προσβολές .

Ο καρδιακός παλμός επιταχύνεται όταν υπάρχει ανάγκη περισσότερου αίματος, για παράδειγμα, όταν είμαστε υπό πίεση ή όταν είμαστε ενθουσιασμένοι και επιβραδύνεται όταν είμαστε χαλαροί ή κοιμόμαστε . Το Fibrillation Atrial είναι επομένως το αποτέλεσμα μιας κακής λειτουργίας του κόλπου κόμβου , το οποίο μπορεί να προσδιοριστεί από διαφορετικές αιτίες, που σχετίζονται τόσο με την ηλικία όσο και με τον τρόπο ζωής, το οποίο σε μια αδύναμη καρδιά συγγενή, για παράδειγμα έναν μεγεθυντικό προοδευτικό κόλπο για άγνωστους λόγους .

Το ελάττωμα μπορεί επίσης να προέρχεται από το φλεβικό επίπεδο, για παράδειγμα από τις μεγάλες πνευμονικές φλέβες. Υπάρχουν, λοιπόν, οι παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν την πιθανότητα ότι ο κόλπος του ρυθμού μας αλλάζει και γίνεται ακανόνιστος σε τόσο επίμονο και μόνιμο όσο η κολπική μαρμαρυγή Atrial , μεταξύ των οποίων: Να υποφέρετε από άλλες ασθένειες της καρδιάς όπως καρδιομυοπάθεια ή συγγενείς καρδιακές παθήσεις.

  • Πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση ?
  • Υποφέρουν από ασθένειες του θυρεοειδούς (ιδίως του υπερθυρεοειδισμού).
  • Πάσχουν από τη νόσο των πνευμόνων ?
  • Έχοντας ασθένειες μολυσματικές ιογενείς?  
  • Όντας άγχος (ψυχολογικά αίτια κολπικής μαρμαρυγής) 
  • Το να είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος ?
  • Που πάσχουν από διαβήτη ?
  • Να πάσχετε από άπνοια αποφρακτική του ύπνου.

Όντας εθισμένοι στον καπνό , καταναλώνουν τακτικά ουσίες ναρκωτικών , κατάχρηση acolici και καφεΐνης ή ορισμένα φάρμακα στα οποία τα αντιισταμινικά και τα αποσυμφορητικά ρινικά.

Εθισμοί

Επιπλέον, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αρρυθμιών, και ιδίως της κολπικής μαρμαρυγής, για άνδρες άνω των 60 ετών , τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και όλους εκείνους που έχουν στους οικογενειακούς ανθρώπους με αυτό το είδος ανωμαλίας του καρδιακού παλμού, επειδή όταν μιλάμε για καρδιαγγειακές διαταραχές, το γενετικό / κληρονομικό συστατικό έχει ένα συγκεκριμένο βάρος που είναι αποφασιστικό στην έναρξη τους.

Σε αυτό δεν υπάρχει ανοσία από την μαρμαρυγή Atrial, επίσης, οι νέοι και ακόμη και τα παιδιά που έχουν ασθένειες ή δυσπλασίες της καρδιάς, ιδίως καρδιομυοπάθεια, ασθένειες των βαλβίδων, σύνδρομο Wolff-Parkinson-White (WPW) , μια ασθένεια συγγενής που επηρεάζει κυρίως οι νέοι και αυτό εκδηλώνεται με ταχυκαρδία παροξυσμικό πάνω από την κοιλιακή χώρα. Στην τελευταία περίπτωση, μια υπέρθεση της μαρμαρυγής Atrial μπορεί να γίνει πολύ πιο επικίνδυνη ακριβώς σε άτομα νεότερα και να εκφυλιστεί σε μαρμαρυγή, κοιλιακή με δραματικά αποτελέσματα.

Ένας σκοπός της επιδημιολογίας ή της διάχυσης κολπικής μαρμαρυγής μεταξύ του ιταλικού πληθυσμού, εκτιμάται (δεδομένα ISTAT), ότι αυτή η μορφή αρρυθμίας – θυμάμαι την πιο συχνή – χτύπησε περίπου το 10% του πληθυσμού , με προφανή μεγαλύτερη συχνότητα μεταξύ τους ηλικιωμένους άνω των 70 , τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Τι είναι επικίνδυνη η κολπική μαρμαρυγή; Ερώτηση ότι υπάρχουν ήδη μέρη και πρέπει να το δούμε με τη θνησιμότητα της διαταραχής.

Εγκεφαλικό επεισόδιο: η πιο σοβαρή επιπλοκή

Πρέπει να σκεφτούμε ποιες είναι οι συνέπειες μιας μαρμαρυγής Atrial χωρίς κατάλληλη θεραπεία για να μειώσουμε τις προσδοκίες της ζωής , αυξάνοντας τις πιθανότητες να συναντηθούμε σε καρδιαγγειακά γεγονότα .

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της ISTAT, στην πραγματικότητα, η αύξηση του κινδύνου (πρόωρος θάνατος) είναι μετρήσιμος στο 1,5 στα περισσότερα σημεία ποσοστού για τους άνδρες και 1,9 περισσότερο για τις γυναίκες. Από αυτήν την άποψη, δεν μπορούμε να μην αντιμετωπίσουμε μια από τις πιθανές και σοβαρότερες συνέπειες μιας παραμελημένης κολπικής μαρμαρυγής: εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συχνά όσοι πάσχουν από αρρυθμία και συγκεκριμένα από κολπική μαρμαρυγή, που είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος (απλά σκεφτείτε ότι στην Ιταλία μόνο, εκτιμάται ότι τουλάχιστον 700 χιλιάδες άτομα , συμπεριλαμβανομένων των ανδρών και των γυναικών, πάσχουν από αυτή τη διαταραχή με πλήρη τρόπο φοβούνται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Και, δυστυχώς, είναι ρεαλιστικό να ανησυχείτε.

Και οι τρεις τύποι κολπικής μαρμαρυγής – παροξυσμικός, επίμονος, μόνιμος – αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου πέντε φορές . Και αυτό επίσης σε εκείνους που δεν έχουν συμπτώματα. Γι ‘αυτό, όπως θα δούμε, είναι σημαντικό να υποβάλλονται τακτικά σε καρδιολογική εξέταση και να πραγματοποιείται ΗΚΓ τουλάχιστον μία φορά το χρόνο , ειδικά σε ώριμη ηλικία.